Vakantie

Camper info voor Amerika
Varia; handige telefoonnummers en adressen
Actieve en sportieve vakanties

VAKANTIE VIEREN IS FEEST.  OOK VOOR JOU?

Ja, speciaal voor jou!!!… Je hebt een hoge dwarlaesie en het lijkt je heerlijk om er een tijdje tussenuit te gaan in een land met een zonnig klimaat. Heerlijk buiten, uitstapjes, goede voorzieningen, kortom leuke dingen doen.

Zomer – Venetie

Je denkt daar ga ik nooit heen, maar wat schets onze verbazing, je kunt zo op een zgn boottaxi rollen en je wordt overal heen gevaren. En je kunt dan op een groot aantal stops uitstappen, ook het San Marco plein, alleen verder gaat het soms over bruggetjes met trapjes waar je overheen getild moet worden, of niet doen. Maar zeker de moeite waard en niet moeilijk. Ook kun je naar al die eilanden die voor Venetie liggen.

Anneke 244.jpg

Zomer – Rome

Ook heel goed te doen, zelfs kun je de tram of bus in rollen en je laten vervoeren waar je maar naar toe wilt. Heel gezellig met overal terrasjes en leuke straatjes, ook het Vaticaan en alle kathedralen zijn de moeite waard, alleen de valide moet wel een lange broek dragen in het Vaticaan.

Zomer – Leucat

Een plaatsje aan de zuid Franse riviera vlak bij Beziers, leuk binnenmeer “zout” waar je zo met je auto tot aan het water kunt rijden en ook kunt overnachten, met een camper ofzo.

Zomer – Te huur in de Provence

Een leuke rolstoelvriendelijke woning in de Provence vlakbij zee. Tel voor meer info: 0033618425517

IMG_4545.jpg Meer te vinden op links

Zomer – Zuid en midden Frankrijk

Op een camping direct aan de Middellandse zee beschikken we over rolstoeltoegankelijke caravans. Het betreft de grote, internationale camping “Les Prairies de la mer”, welke bezocht wordt door jong en oud. Op de camping zijn vele faciliteiten: supermarkten, restaurantjes, meerdere terrasjes en allerlei kleine winkels. Ook is er het nodige avondvertier dankzij de live-bandjes die regelmatig in de verschillende bars optreden. Op 5 minuten loopafstand ligt het dorp Port Grimaud, dat ook wel het “Venetie van Zuid-Frankrijk” genoemd wordt dankzij de aanwezigheid van de vele kanalen en bruggen: een gezellig dorp met ook hier weer vele mogelijkheden om onderuit te zakken op een terras en te genieten van de Franse zaligheden!

De caravans zijn geschikt voor maximaal 6 personen: in de caravan zijn 4 slaapplaatsen en daarnaast kunnen er in de grote voortent ook nog twee bedden geplaatst worden. Er is een uitgebreide inventaris aanwezig, dus u hoeft weinig mee te brengen.

Wat betreft de rolstoel toegankelijkheid: de caravans beschikken over oprijplaten om binnen te komen en een, caravan is uitgerust met een plateaulift. In alle caravans is een verhoogd toilet met opklapbare beugels aanwezig. Het aangepaste sanitair, dat zich op maximaal 50 meter afstand van de caravan bevindt, beschikt over twee units. Elke unit is uitgerust met een inrijdbare douche, een toilet met opklapbare beugels en een fonteintje (douche-toiletstoel aanwezig).

De camping is door zijn ligging en zijn infrastructuur een van de weinige aan de Franse zuidkust die Over zoveel positieve elementen beschikt om met een rolstoel goed uit de voeten te kunnen, direct aan zee met een strand dat bereikbaar is, een vlak terrein met geasfalteerde wegen en vrijwel alle publieke gelegenheden, zoals de restaurantjes, de bars en de winkels zijn gelijkvloers.

Naast de verhuur van deze caravans biedt de hulpdienst ook nog andere diensten. Er is een rolstoelbus aanwezig om u van het vliegveld of van het station op te halen en er worden eveneens excursies gereden naar de mooie plekken, zoals bijvoorbeeld Nice, Monaco en de Gorges du Verdon. Er kan ook ADL-assistentie verleend worden (door een Nederlandse verpleegkundige) en bovendien beschikken we over een heel arsenaal hulpmiddelen.

Mocht u na het lezen geinteresseerd zijn geraakt en meer informatie willen, dan kunt u contact opnemen met Haarlem, 023-5322529. Zij kunnen uw vragen beantwoorden en u een volledig informatiepakket toesturen.
Het Telnr: is 06 – 8810 (20 ct.. Per minuut). Of 023-5322529 of in frankrijk 0033-494816150

Zomer – Vakantieboerderij in Frankrijk

Boerderij hotel “La Morire” Bij zee, oude stadjes en bossen, maar ook cursus schilderen of pottenbakken, kaarsen maken. Maar ook sportieve recreatie. La Morire is een voormalige herenboerderij, ingericht als vakantieverblijf . La Morire verwelkomt zowel mensen die individueel op vakantie gaan als groepen tot maximaal 20 personen. Op basis van volpension kan men kiezen uit verschillende arrangementen met indien gewenst sportieve, culturele en/of creatieve dagprogramma’s. Voor meer informatie kunt u kijken op www.lamoriere.com/. of emailen info@lamoriere.com. Telefonisch contact opnemen kan op nummer 00 33 299489288 in Frankrijk of u kunt bellen met het contactpunt in Nederland op nummer 078 6166072.

Winter – Sorenberg

Zwitserland: een klein wintersportplaatsje vlakbij Luzern, Het hotel Rischli ligt aan de piste en het hele dal is met trek ofwel ankerliften uitgevoerd. Uit het hotel rij je het terras op naar je zitski en wanneer je er in zit kun je zo de lift in skieen. Tel: van het hotel: 041-4881240

BLAUWE GIDS

In tien jaar tijd is de Blauwe Gids uitgegroeid tot een standaardwerk over speciale vakanties voor mensen met een handicap. Meer dan 25 organisaties presenteren in de gids hun activiteiten. Van groepsreizen naar Tunesie, Kreta of Amerika tot de verhuur van rolstoel toegankelijke bungalows op de Veluwe. Voor sportieve watersportvakanties op het IJsselmeer of de Waddenzee tot geheel verzorgde bedevaarten naar Lourdes. Van heerlijk stille weken in een stacaravan op een mooi plekje tot lekker luidruchtige jongerenvakanties in een groepsboerderij. Van paardrijden tot wandelen tot stappen tot zwemmen. Speciaal voor kinderen, speciaal voor jongeren of speciaal voor ouderen. Voor mensen met reuma of astma, voor mensen in rolstoelen, voor als de familie gezellig mee wil of als je die liever thuis laat… De Blauwe Gids is te bestellen door een briefje, voorzien van naam en adres, te sturen aan de Blauwe Vakantie Koepel, p/a Nijmeegsebaan 9, 6561 KE Groesbeek. Ook via de telefax is bestellen mogelijk. tel: 024 – 3997188 fax: 024 -3997166

Op vakantie met het vliegtuig, en hulp op Schiphol.
Ze hebben een aparte balie op schiphol, staat aangegeven met een rolstoeltje. Ook kun je van te voren aangeven hoeveel hulp je nodig bent, via deze site;www.schiphol.nl
Of bellen met KLM Cares 0800-55622737, hier ook aangeven waar je wilt zitten.

Travel Advise Desk

Met behulp van buitenlandse patientenverenigingen en via vrienden en bekenden verzamelt Frank Schut van de Travel Advice Desk gegevens over reisorganisaties, vervoer, bestemmingen en accommodaties. Hij stelt die gegevens beschikbaar aan belangstellenden. Wie voor 25 gulden per jaar donateur wordt, kan verder gratis gebruik maken van zijn diensten. Tel: 026 – 3235676 (werkdagen van 13.00-17.00 uur).

NS Folder

De NS geeft de folder Gehandicapten uit voor mensen met een lichamelijke handicap die per trein willen reizen. De folder bevat o.a.informatie over de stations waar gratis assistentie wordt verleend, het aanvragen van een begeleiderskaart, voorzieningen op stations, b.v. een rolstoel, en de ketenkaart. Deze folder is aan te vragen bij de NS, Bureau Assistentieverlening.
Gehandicapten, maandag t/m vrijdag van 8.00 t/m 16.00 uur. tel. 030 – 235 55 55.

Vakantie, recreatie en sport

Miva voor alle vakanties: www.miva-vakanties.nl

Recent is deze aangepaste vakantie bungalow gebouwd in het plaatsje Velence, direct aan het Velencemeer in Hongarije.

www.velence.nl

Handi camp

Reis buro voor mensen met een handicap. Stichting Handicamp www.handicamp.nl
Tel: 0416-339216 info@handicamp.nl
Jaarlijks organiseren ze weekenden waar alles op vakantie gebied te zien is.

Canarische Eilanden met zorg

Met handicap & Holiday, met een Nederlands sprekende verpleegkundige. Telnr: 070-3560806

Globe-Roller

Bijzondere reizen voor mensen met een handicap, Telnr: 040 – 2526570

ANWB

Reiswijzer voor gehandicapten, Telnr: 010 – 4140000

ASCII

Gids met aangepaste campings door heel Europa Telnr:0488 – 452055

IHD Schiphol Service, voor op weg zonder problemen.

ihd-zorg
ook Aangepaste vakantie huizen in de Algarve Portugal

Aangepaste campers in Amerika

Camperen in Amerika is nog niet zo makkelijk, je kunt wel bij de grotere verhuurbedrijven terecht, voor zo’n $ 500,- extra bouwen ze vrijwel iedere camper om, dus de aanpassingen aan het stuur, de lift is wat moeilijker maar dat is dan vaak op te lossen met een ramp als de deur breed genoeg is. Je zou denken dat ze goed aangepaste campers te over hebben maar helaas. Mocht iemand er 1 weten dan zou ik graag het adres willen weten.

info@ambassadorRV.com
www.ambassadorrv.com
Ambassador motorhomes, heeft div. maten campers en motorhomes, De grotere campers van 27ft en 28ft hebben wel een lift. Verder hebben ze ook diverse opstapplaatsen, o.a. Vancouver, San fransico, Halifax en Whitehorse. Wij hebben er zelf ook in rond gereden, 1 met lift, vrij groot, alleen de transfer naar de bestuurdersstoel is heel lastig omdat de chauffeursstoel een 20 cm lager zit dan de vloer waar je met je roelstoel staat, erin gaat dan nog wel van hoog naar laag maar andersom is wel heel lastig, dus moet je steeds geholpen worden. Maar goed het was een heel mooie vakantie, hebben zo’n 7500km rond gereden. fax: 604 – 9463680 tel: 604 – 9463896 tel;001-604-9463696

Wheelchair Getaways

Californie Colorado voor aangepaste auto’s Fax: 303 – 6700545 of 209 – 2612607

Aangepaste Camper in Amerika

ACSI heeft een zgn. rallyprogramma. tel:0488 – 452055

VIP: voor vragen op het gebied van vakantie, siza.dorp.groep@chello.nl

Stichting Globe-Roller

groepsreizen voor rolstoelers naar bestemmingen als Spanje, Egypte, Peru en Bolivia. Ze zijn te bereiken op tel. 040 – 25 26 570.

Informatie en Documentatie centrum

Over allerhande informatie over vakanties voor mensen met een handicap, in Nederland en daarbuiten. Tel. (058)21 37 138.

Zin in een ver vakantie oord?

Bel Joost Nauta 030-2734013

Norg Drenthe

Aangepaste vakantie bungalow in park Den en Duin, Postmaatse weg 17 9331 vh Norg tel: 0592 – 613164

Ski verenigingen

 • De VGW (vereniging van gehandicapte wintersporters) organiseert wintersportreizen voor lichamelijk gehandicapten en ook skilessen op de kunstskibaan in Huizen.
  De VGW heeft nu ook een eigen website: http://www.vgw-online.nl/index1.html (is nog wel in ontwikkeling!).
  tel:035-60240796 of 033-4941851.
 • SWG, Terneuzen, tel: 0115 – 473063
 • Poly aktief, tel/fax: 022-4213677
  www.poly-aktief.nl
  mail naar poly-aktief.nl

Ook kunt u een “Praschberger” monoski aan laten passen bij de firma Maricon een bedrijfje in Neede dat meedenkt en aanpast. Tel: 0545-293435

Zeilen met de Lord Nelson

Een groot Engels raschip met 3 masten, heeft een vaste bemanning maar de meeste dingen die gedaan moeten worden aan boord, moeten gedaan worden door de gehandicapten, rolstoelers en begeleiders. Op de brug staan en met het stuurwiel de koers houden, wachtlopen ook s’nachts, zeilen hijsen en veranderen als je overstag gaat, koper poetsen, Er zijn liften aan boord waarmee je naar de slaapruimtes en de gezamenlijke eetzaal gaat. Veelal trips in de warme gebieden maar ook naar Noorwegen. Vaak inschepen in Southamptom, maar kan ook bv in Curacao. Email adres van de “Lord Nelson”: jst@jst.org.uk

Zeilen met de Lutgerdina

lutgerdinaEen watersportweek voor 40+ers van 28 augustus tot 3 oktober 2000. Mijn man Jan en ik hadden de stoute schoenen aan gedaan (ja, ja, ook met een dwarslaesie doe je schoenen aan!) en ons voor de zomervakantie opgegeven voor een vaartocht met de Lutgerdina, de aangepaste klipper van de NEBAS (Nederlandse Bond voor Aangepast Sporten). Wat zou het worden? Met wat voor mensen zouden we die week optrekken? Zijn er onder gehandicapte 40+ers sportievelingen die zeilen op zo’n groot schip leuk vinden? Zou ik echt kunnen meedoen met de manoeuvres? En hoe zouden de aanpassingen zijn aan boord? Allemaal vragen dus, toen we op maandag 28 augustus, een dag na de Sail, in Amsterdam aan boord gingen. Nou, het is ons geen moment tegengevallen! Wat een heerlijke reis over het IJsselmeer en de Waddenzee! We maakten die eerste dag kennis met de bemanning (voor ons zo jong als onze eigen kinderen), maar wat een discipline. Nauwlettend werd er gewaakt over onze veiligheid. Schipper Mark was een rots in de branding, als het er om ging het gevaarte van 33 meter lang, met twee grote masten en vier grote zeilen, bij mooi en slecht weer door het water te loodsen. De twee matrozen, Fokke en Petra, verantwoordelijk voor het midden- en het voorschip, zorgden ervoor dat iedereen, die dat wilde, kon meedoen met het hijsen en opdoeken van de zeilen, het draaien aan de lieren, het bedienen van de fok en de kluiver (het allervoorste zeil), en alle manoeuvres als het schip overstag ging, of moest gijpen.  We dobberden bij windstilte op het IJsselmeer, terwijl de bemanning steeds meer extra zeilen bijzette, en gingen bij windkracht 6 door de vaargeulen van de Waddenzee, waarbij ieder een wind- en waterdicht zeilpak aankreeg, en eveneens een zwemvest. De rolstoelers werden vastgezet aan de railing, zodat je niet ging glijden. Wat een belevenis om zout buiswater in je gezicht te krijgen! Wij waren met 13 gehandicapten aan boord, rolstoelers of anderszins, en 8 vrijwilligers, die ons vreselijk verwenden. Zij zorgden voor ons natje en droogje, deden huishoudelijke taken, en hielpen ook met zeilen, want vaak moest alle hens aandek. Elke dag overlegde de bemanning met de deelnemers en vrijwilligers welke richting de tocht zou gaan, afhankelijk van de weersomstandigheden. Als rolstoeler werd je op een verhoging gezet, om zelf aan het stuurrad het schip in de juiste koers te houden. Het allerleukste moment vond ik, toen mijn lotgenoot Herman Meijer (hij heeft ook een dwarslaesie) door enkele bemanningsleden en vrijwilligers op de kluiverboom (of te wel de boegspriet) werd gezet. Ik zag dat hij ervan genoot! Ik was wel een beetje jaloers; ik hoop dat volgend jaar zo’n foto als hierboven van mij gemaakt kan worden!
Marianne Samson
www.nebas.nl

Waterscouting

Beatrix Roermond, heeft een accommodatie die geheel is ingericht op het ontvangen van gehandicapte gebruikers. Op het eiland Hatenboer, bij Roermond, een Klepper te huur met schipper, maar ook vletten om te zeilen of te roeien, tel: 0475 – 337372- 0475 – 501448

Kijk ook op links voor nog meer vakantie info!!!!

 

Italie
Ervaring in het Engels over de rolstoel in Italie.

Europa
Engelstalige site met ervaringen van reizen in Europa

Ik zit ook op social media,

volg mij hier!