GEZONDHEID

Heerlijk als je goed in je vel zit, ook al voel je je lichaam niet, dan is dat mogelijk.

Medicijnen zijn vaak middelen om bepaalde pijnen of spasmen op te heffen, maar zorgen er vaak niet voor om je lekker te voelen. Mijn remedie is, geen medicijnen maar wat meer bewegen. Ik merk dat wanneer ik buiten beweeg, bv met fietsen dat ik meer zuurstof inneem en dat m’n bloedsomloop sneller is en m’n hart meer moet pompen. Die drie dingen zorgen er vaak voor dat ik me goed voel.

Vanuit het revalidatiecentr. kreeg ik al gelijk spierverslappers toegediend maar door de aanhoudende slapheid e.d. ben ik hiermee opgehouden, ongeveer afgebouwd over een periode van 2 maanden.

Ben meer gaan bewegen en sporten zodat het bloed wat meer in de benen kwam. Sindsdien heb ik geen hinderlijke last meer.

Maar je kunt met een dwarslaesie behoorlijk wat ongemakken krijgen. Zoals; Decubitus, door drukplekken of door het invreten van bacterieen. Zaak om je huid altijd goed schoon te maken, zoals de billen.

Botontkalking, waardoor je sneller breuken hebt, bv in de benen, sommigen al bij het aantrekken van elastische kousen. Omdat je vaak in het gips moet, ook weer kans op drukplekken van het gips.

Bacterien die in je lichaam, door een wondje, of in het bot gaan zitten. Hierdoor soms afzetten van een stuk bot of een heel been.
De 1 heeft er meer last van dan de ander, wat wel mee speelt is het feit of je goed in conditie bent en een goed afweer systeem hebt, iemand die veel vitaminen extra slikt heeft vaak een beter afweersysteem dan iemand die het niet slikt.

Hier naast meerdere linken over laesie gezondheid.

Ik zit ook op social media,

volg mij hier!