Scheveningse strand ook weer hot voor de rolstoel, nog niet tot aan zee, maar het komt wel!!

berkel 050
11-06 110

In Hoek van Holland schijnt het al wel te kunnen, waarom dan in Scheveningen nog niet??
Sinds maart kun je weer met de rolstoel het strand op, de betonbaan op strand loopt tussen alle leuke terrasjes door. We zijn nog bezig om ook een plankier naar zee te krijgen maar de gemeente wil er nog niet aan, ze besteden miljoenen p/jr aan het op en afbouwen maar dit kan er nog niet van af, we hopen dat het nog eens komt. Het is betrekkelijk makkelijk te maken maar men ziet toch nog een hoop moeilijkheden, jammer.

Vakantie sept '07 014IMG_4441 Dit zouden we graag………. willen zien, hier rechts. Geweldig. In andere landen zie je het wel, alleen hier in Scheveningen niet. Wat zou het toch heerlijk zijn om als roller naar de zee te kunnen rollen en dan lekker in het zoute water ploffen. Triest dat de gemeente dat niet inziet. In kleine Spaanse kustplaatsjes zie bv dit soort invaliden douches, je kunt even overzitten in de metalen stoel en douchen.
Issy509 068.jpgOok nu op het strand te zien, fantastische zandkastelen.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

9 Responses to “Scheveningse strand ook weer hot voor de rolstoel, nog niet tot aan zee, maar het komt wel!!”

 1. Arend Says:

  Jan,
  Wat zou het toch heerlijk zijn om als roller naar de zee te kunnen rollen en dan lekker in het zoute water ploffen. Triest dat de gemeente dat niet inziet. Dat noemt zich een badplaats (voor iedereen behalve gehandicapten).
  Arend

 2. Erik S Says:

  Hoi Jan en ook Arend zie ik!
  Jan wat een verbetering is je website nu zeg! Was er al een tijdje niet meer geweest, maar dit is ff een stukje professioneler en beter! De complimenten!

  Voor wat betreft dit rolstoeltoegankelijke strand, kan Scheveningen ff een voorbeeld nemen aan alle stranden aan de Costa Blanca in Spanje, zoals Dénia, Calpe etc. Daar zijn al sinds een jaar of 3 en met steun van de EU in elke badplaats 1 tot 3-4 toegangen tot het strand en zee. En zo´n toegang is dan altijd i.c.m. een post van de Reddingsbrigade e/o Rode Kruis. Hier zijn de strandrolstoelen verder gratis en zijn er altijd 3 cabines om je om te kleden, douchen en een wc. Soms zelf een complete tent voor groepen mindervaliden.

  Heb er een aantal foto’s van. Als je wil kan ik er wel een aantal opsturen.

 3. JanP Says:

  Hoi
  Waar woon je eigenlijk?

 4. JanP Says:

  En hoe hoog heb je je laesie.?

 5. peter Says:

  Hallo
  Super in Denia, ik henb er veel plezier mee gehad.
  Kan iemand mij vertellen waar deze water_zee Rolstoel te koop is.

  Peter

  leuk2015@gmail.com

 6. anke Says:

  weten jullie dat het strand van Hoek van Holland tot aan de zee een pad heeft?
  en op Rockanje (1e slag) zijn ook strandrolstoelen te huur..

 7. Bas Buis Says:

  Weet iemand de eisen om rolstoeltoegankelijk te zijn?
  Op diverse sites wel veel items en klachten, maar de vereisten niet niet 1-2-3 te vinden. Zijn centrum die gaan kijken -gewoon vrijwillig- of er aanpassingen nodig zijn en of deze te realiseren zijn. Maar dan is het handig om de vereisten te kennen. breedte, draaicirkels, hoogte drempels, breedte gangen, toiletten, etc.

  Informatie welkom!
  Info@nederlofcentrum.nl

  Vriendelijke groet,
  Bas Buis

 8. Mariette Says:

  Beste Jan,

  Zelf vind ik het super dat rolstoelgebruikers in ieder geval op het strand kunnen en het zou inderdaad geweldig zijn als je ook naar de zee zou kunnen rijden. Maar die betonnen paden van terras naar terras, daar kunnen andere gemeentes met strand wel een voorbeeld aan nemen. Zelf zit in ook in een rolstoel en kan helemaal niet lopen. Ik wil met de gemeentes Katwijk en Noordwijk gaan praten over het rolstoeltoegankelijk maken van de stranden, het liefst natuurlijk ook met een aantal betonnen paden naar de zee! Weet jij bij welke afdeling ik daarvoor moet zijn en heb jij nog goede tips voor mij? En weet jij toevallig hoe de betonnen paden in de winter worden opgeslagen?

  Groetjes Mariëtte

  Ps: Goede site!

 9. peter boeckhorst Says:

  Wie weet waar ik voor mijn rolstoel strandwielen het mogen ook dubbele zijn kan kopen met de doorsnede maat van 22 inch of 20 inch.
  Voor uw info bij voorbaat dank.

  Peter