maart 8, 2011

0 comments

Onderzoeker Joost van Middendorp en andere artsen van het UMC St Radboud hebben een betrouwbare formule ontwikkeld die voorspelt of iemand weer zelfstandig kan lopen na een dwarslaesie.

Vier eenvoudige lichamelijke testen, waaronder een krachtmeting in de kuitspier en het bovenbeen, én de leeftijd van een patiënt vormen de basis voor een betrouwbare en snelle voorspelling.

De onderzoekers kwamen tot hun formule na analyse van 492 dwarslaesiepatiënten uit 19 Europese landen, in een periode van 2001 tot 2008. Het onderzoek is online in The Lancet gepubliceerd.meer hierover
Begin van genezing met elektro stimulatie.
Dat zeggen wetenschappers van de universiteit van Louisville in Kentucky in het medische vakblad The Lancet. Genezen is de man niet, maar het zou een begin zijn. “Dit is geen genezing, en Rob kan niet echt lopen. Maar afgezien daarvan, deze behandeling kan enorme voordelen hebben”, zegt onderzoekster Susan Harkema. “Wanneer mensen een paar minuten per dag kunnen staan, kan dat hun gezondheid enorm verbeteren.” Na elektrische schokken in zijn zenuwstelsel kan Summers nu gewrichten in zijn benen bewegen. Ook heeft hij controle over zijn blaas.

Elektrische stimulatie
De elektrische stimulatie vervangt de signalen die uit zijn hersens zouden moeten komen. Het apparaatje dat de elektrische sitmulus geeft, is aangebracht in Summers’ rug.

Christopher Reeve
Het onderzoek werd betaald door het Amerikaanse nationale gezondheidsinsituut en de Christopher Reeve-stichting. Voormalig acteur Reeve, die vooral bekend werd door zijn rol als Superman, raakte verlamd na een val van zijn paard. Hij stierf in 2004.

Over de schrijver JanP


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}